-%15
15,28 TL
12,99 TL
-%15
15,28 TL
12,99 TL
Planlanan Kargoya Teslimat
:
20.01.2022
Kampanya
    Ürün Özellikleri

    Köri, zerdeçal, sumak ve daha birçok çeşitli baharatların karışımı ile elde edilmektedir. Güneydoğu Asya mutfağında kullanılan köri baharatı Türk mutfağında da oldukça yaygınlaşmıştır.

    Körinin Faydaları Nelerdir?

    • Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksin maddelerin atılmasında etkili bir rolü vardır.
    • Hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kötü hücreleri vücuttan arındırır.
    • Karaciğer ve akciğer hastalıklarına karşı savaşır.
    • Enfeksiyon hastalıklarına karşı birebirdir. İltihaplı bölgelerin onarılmasında ve iyileşmesinde işe yaramaktadır.
    • Sindirim problemlerini ortadan kaldırır.
    • Onlarca baharat içeriği ile tam bir şifa kaynağıdır. Mide rahatsızlıklarının giderilmesinde önemli rol oynar.
    • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.
    • Gaz problemlerini giderir. Özellikle gaz sorunlarına yol açan bazı sebzelerin içerisinde katıldığında fayda göstermektedir.
    • Cilt sağlığı üzerinde de etkilerinden söz etmek mümkündür.
    • Saç ve saç derisinin beslenmesinde önemli rol oynar. Kepeklenmeye karşı savaşır.
    • Boğaz ağrılarının giderilmesi için kullanılan nadir baharatlar arasındadır. Boğaz enfeksiyonlarına da iyi geldiği bilinmektedir.
    • Kas ve kemik yapısının güçlendirir.
    • Doğal bir ağrı kesici olarak görev yapar.

    Köri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

    Köri Kaç Baharattan Oluşur?

    Köri baharatı, birçok çeşitli baharatın karışımı ile elde edilmektedir. Körinin içinde kimyon, biber, zerdeçal, karanfil, kişniş, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi, kırmızıbiber gibi onlarca çeşit bahar bulunmaktadır.

    Körinin Tadı Neye Benzer?

    Körinin tadı ve kokusu bakımından oldukça yoğundur. Aromatik bir tada sahiptir.

    Köri Baharatı Nerelerde Kullanılır?

    Körinin kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle sos yapımında çok tercih edilmektedir. Et yemeklerinde, makarnalarda, pilav ve patates gibi besinlerde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Onlarca baharatın karışımıyla elde edilse de kendine has ayrı bir lezzeti vardır. Günümüzde severek tüketilmekle beraber Anadolu mutfağında sıklıkla kullanılmaktadır.

    Yorumlar
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.