Ege Pazarı  Sebze Kurusu

Dolmalık Patlıcan Kurusu

-%15
30,58 TL
25,99 TL
Planlanan Kargoya Teslimat
:
07.12.2021
Kampanya
    Ürün Özellikleri

    Patlıcan, Farklı iklim türlerinde yetiştirilen bir sebzedir. Mor renkte ve odunsu yapıda olan bu sebze, sofralara lezzet katar. Genellikle taze formu sulu tencere yemeklerinde, kurutulmuş hali ise dolmalarda sıklıkla tercih edilir. Taze formu sadece yaz aylarına özgüdür. Ancak yaz aylarının lezzetli sebzesi kurutulmuş haliyle istenilen her mevsim tüketilebilir.

    Dolmalık Patlıcan Kurusunun Özellikleri

    Dolmalık patlıcan, sebzenin özel yöntemler kullanılarak kurutulması sonucunda elde edilir. Daha çok dolmalarda tercih edilse de yemeklerde hatta salatalarda bile kullanılabilir. Izgarada veya tencerede pişirilerek hazırlanabilir. İdeal lezzet için kuru patlıcanların içini doldurmadan önce birkaç dakika kaynatmanız yeterli olur. Yumuşayan patlıcanlar iç harç eklenmeye hazır hale gelir. Dolmalık kuru patlıcanların üretim aşaması ve özellikleri şu şekildedir:

    • Yaz aylarında özenle seçilen ve toplanan taze patlıcanlarının içi oyulduktan sonra gölgede yapılan kurutma işlemiyle hazırlanır.
    • Tüm dünyada patlıcan vadisi olarak tanınmış olan Nazilli’de Yıldıztepe mahallesinde üretilir.
    • Nazilli’nin havası, hem patlıcanların yetiştirilmesinde hem de olgunlaşma ve kurutma aşamalarında etkilidir.
    • Her bağda ortalama 45 ile 50 tane kurumuş patlıcan bulunur.
    • Dolmalık patlıcanlar kuru ortamda kendi bağı üzerinde asılı halde saklanarak haftalar boyunca tüketilebilir. Bu aşamada nem oranının yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.

    Enerji ve Besin Ögeleri

    100 Gr için

    Enerji (kcal) : 17
    Yağ (g) : 0,2
    Doymuş Yağ (g) : 0
    Karbonhidrat (g) : 2,5
    Şekerler (g) : 0
    Protein (g) : 1,2
    Tuz (g) : 0

    Yorumlar
    Müşteri Temsilcisi
    Aktif
    yazıyor...
    Müşteri Temsilcisi
    Merhaba, ben Nimet. size nasıl yardımcı olabilirim?
    İletişime Geçmek İçin Hemen Tıklayınız
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.