Üzüm sirkesi Türk mutfağının vazgeçilmez bir öğesidir. Tam zamanında toplanan üzümlerden elde edilen ürün sağlık açısından birçok faydası ile bilinir. Tamamen doğal yöntemler kullanılarak elde edilen sirke salata ve soslara mükemmel bir tat katar.
Üzüm Sirkesi Yapımı
Üzüm sirkesi doğal yollardan elde edildiği için zamanla tortu oluşturabilir. Tortu oluştuğunda tüketmeden önce iyice çalkalamalısınız. Doğal bir probiyotik olduğundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir. Sağlık için olan faydaları nedeniyle içilerek de tüketilebilir. Meyve ve sebzelerinizi en iyi şekilde dezenfekte etmek için de sirke oldukça etkilidir. Mutfağınızın her alanında, kendiniz ve aileniz için tamamen doğal fermente üzüm sirkesini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Enerji ve Besin Ögeleri |
100 Gr için |
Enerji (kcal) : | 2 |
Yağ (g) : | 0,03 |
Karbonhidrat (g) : | 0,4 |
Protein (g) : | 0,02 |
Tuz (g) : | 0,07 |