Stokta Yok
30,90 TL
Planlanan Kargoya Teslimat
:
20.05.2022
250 ₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Kampanya
    Ürün Özellikleri

    Halk arasında lahana patlağı ve azman olarak da bilinen cibez otu, ege bölgesinde yetişen şifalı bitkiler arasında yer alır. Kabuklu, kabuksuz, pişmiş ve çiğ olarak tüketilebilen cibez otu görünüm olarak marula benzeyen geniş yapraklara sahip bir bitki türüdür.

    Yemeklerde ve Salatalarda Cibez Otu

    Karadeniz bölgesinde “cici otu” olarak da bilinen bitki, tokluk hissi yaratarak hem salatalara hem de yemek tariflerine benzersiz bir lezzet katar. Zengin ve faydalı içeriğiyle pek çok tarifin içinde kullanılan cibez otu turpgiller familyasının şifalı bitkileri arasında yer alır. Bahar ve yaz aylarında genellikle tüketilen cibez otu ile hazırlayabileceğiniz tarifler içinde;

    • Börekler
    • Dolmalar
    • Salatalar
    • Mezeler yer alır.

    Cibes Otu Nelere İyi Gelir?

    -Bağırsaklar üzerinde oluşan kurtların vücuttan atılmasına yardımcı olur.

    -İleride kanser olma riskini azaltır. Kanser oluşumuna neden olabilecek hücrelerin ortadan kaldırılmasında etkilidir.

    -Enfeksiyonlu bölgelerin hızla iyileşmesinde önemli rol oynar. Aynı zamanda, enfeksiyon oluşma ihtimalini en aza indirir.

    -Diş ve kemik sağlığının korunmasında etkilerinin olduğu düşünülmektedir.

    -Cildin beslenmesinde faydalıdır.

    -Tokluk hissi yaratma özelliğinin olduğunu bilinir. Bu sayede kilo verme sürecinde son derece yardımcı bir besin görevi görür.

    -Güçlü bir bağışıklık sistemini mümkün kılar. C vitamini bakımından zengindir. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.

    -Sindirimi rahatlatır. Kabızlık gibi problemlerin giderilmesine katkı sağlar.

    -Rahat bir kan dolaşımı için tüketilmesi oldukça önemlidir.

    Cibes Otu Nasıl Haşlanır?

    Cibes otunu haşlamadan önce saplarının temizlenmesi ve iyice yıkanması gerekmektedir. Ardından haşlanmak üzere tencereye alınan cibes otunun üzerine su ve tuz ekleyerek 10-15 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır. Damak zevkine göre üzerine zeytinyağı gezdirilebilir. Öte yandan cibes otunun salatalarda da kullanıldığını söylemek mümkündür.

    Yorumlar
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.