Kuru İncir Tarifleri: Kuru İncirle Ne Yapılabilir?

01 Mart 2022
Kuru İncir Tarifleri: Kuru İncirle Ne Yapılabilir?

Aydın ilinin meşhur ürünleri arasında bulunan incir gerek taze gerek kuru formuyla eşsiz bir lezzete sahip olmasının yanı sıra son derece faydalı bir besin kaynağıdır. Kuru incir, bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığa karşı vücudu savunmada önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral değerleri bakımından oldukça zengin bir kuru meyve çeşididir. Peki, böylesine sağlıklı ve lezzetli bir besini çeşitli tariflerinizde yer vermek istemez misiniz? İşte kuru incir nerelerde kullanılır, kuru incirle ne yapılabilir diye araştırdık ve kuru incir tarifleri listesi oluşturduk.

kuru incir tarifleri

Kuru İncir Tarifleri

Denemekten keyif alacağınıza inandığımız kuru incir tarifleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

-Kuru incir dolması

-İncirli kurabiye

-İncirli enerji topları

-İncirli kek

-İncirli tart

Kuru İncir Dolması Tarifi

Pek çoğumuzun aşina olmadığı bir tarif ile karşınızdayız. Kuru incir dolması farklı lezzetler arayan kişilerin kesinlikle denemesi gereken bir tariftir. Kuru incir dolması tarifi için malzemeler şöyledir:

- 500 gram kuru incir

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet orta boy soğan

- 100 gram pirinç

- 2 yemek kaşığı çam fıstığı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı yenibahar

- 1 su bardağı su

Kuru İncir Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru incir dolması tarifi için gerekli malzemelerimizi belirledikten sonra şu adımları izleyebilirsiniz:

- Kuru soğanımızı ince bir şekilde doğrayalım. Ardından tenceremize sıvı yağı ve zeytinyağımızı birlikte koyup, ısıtalım. Belli bir ısıya ulaştığında doğradığımız soğanları tenceremize aktaralım ve biraz ölüne kadar kavuralım. Akabinde üzerine çam fıstığımızı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.

- Pirincimizi iyice yıkayalım ve kavurduğumuz soğan ve fıstığın üzerine ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Pirinçler tane tane olmaya başladığında, baharatlarımızı pirincin üzerine ilave edelim. Son olarak suyumuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.

- İç malzememiz bir tarafta pişene kadar kuru incirlerimizi yumuşatmak için biraz haşlayalım. Bu noktada incirlerimizin üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve incirler biraz yumuşadıktan sonra süzme işlemine geçelim.

- Son aşamada yumuşayan incirlerimizin alt kısmını bıçak yardımıyla açalım ve çay kaşığı yardımıyla içlerini hazırladığımız iç harç ile dolduralım. İşte bu kadar basit! Afiyet olsun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.