Köy Eriştesi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

22 Şubat 2022
Köy Eriştesi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Ev yapımı doğal köy eriştesi, tamamen doğal ve organik besin maddeleri kullanılarak üretilmektedir. Bunlar doğal köy yumurtası, un ve organik sebze çeşitlerinden oluşmaktadır. Haliyle hem son derece lezzetli hem de sağlıklı bir besin maddesi olan erişte sevilerek tüketilen yöresel ürünler arasında yer almaktadır.

Köy Erişte Çeşitleri Nelerdir?

Sevilerek tüketilen yöresel köy erişte çeşitleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

-Ev yapımı doğal ıspanaklı köy eriştesi

-Ev yapımı doğal sebzeli köy eriştesi

-Ev yapımı doğal domatesli köy eriştesi

-Ev yapımı doğal havuçlu köy eriştesi

-Ev yapımı doğal pancarlı köy eriştesi

Köy Eriştesinin Faydaları Nelerdir?

Köy Eriştesinin Faydaları Nelerdir?

İçeriği bakımından un ana maddesinden oluşsa da ilk başta sağlıksız bir besin olarak görülebilmektedir. Ancak kullanılan ürünlerin organik ve doğal malzemeler olması nedeniyle insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. Köy eriştesinin faydaları şöyledir:

-Malzemelerinin organik olması sebebiyle diğer erişte çeşitlerine göre daha sağlıklı ve güvenli olarak kabul edilebilir.

-İçeriğinde hem köy yumurtası hem de çeşitli organik sebzeler içermesinden dolayı vitamin değerleri bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

-Doyurucu bir besin olarak ön plana çıkmaktadır.

-Kilosunu korumak isteyen kişiler ile diyabet hastalarının uygun porsiyonlarda tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

-Sindirim sistemini açısından faydaları olduğu düşünülmektedir.
-Kolesterolün düzenlenmesinde etkili bir besin maddesi olduğu öne sürülmektedir.

Köy Eriştesi Nasıl Pişirilir?

Ev yapımı doğal köy erişte çeşitlerini pişirmek için gerekli olan malzemeler tereyağı, sıvıyağ, su ve tuzdan ibaret olmaktadır. Erişte tarifi için şu sıra izlenebilir:

-Üç ya da dört kaşık tereyağı ile bir yemek kaşığı sıvıyağını birlikte kavurun.

-Ardından üç su bardağı kadar erişteyi bu karışımın üzerine dökerek hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

-Son olarak eriştenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ile doldurun ve orta ateşte pişirmeye bırakın. Damak zevkine göre tuz, sarımsak ve yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Köy Eriştesinin Kalorisi

Ev yapımı doğal köy erişte çeşitlerinin küçük bir porsiyonu (100 gram) ortalama 250 kalori değerindedir. Orta bir porsiyon (150) ise 366 kaloridir.

Köy Eriştesiyle Neler Yapılabilir?

Birçok alternatif yemek çeşitleri ortaya çıkarabilirsiniz. Ev yapımı doğal erişte ile yapılabilecek bazı çeşitli yöresel yemekler şu şekildedir:

-Erişte pilavı

-Erişteli çorba

-Erişte salatası

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.