Granola Nedir, Özellikleri Nelerdir?

04 Mart 2022
Granola Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Granola içeriği bakımından son derece sağlıklı ve bir o kadarda pratik bir besindir. Çeşitli tahıl karışımlarının fırınlanması ile elde edilir. Özellikle kahvaltılarda ve ara öğünlerde tüketilir. Atıştırmalık olarak çay ve kahve gibi içeceklerin yanında tüketilmesi için çeşitli tariflerde hazırlanabilir.

Granolanın tarihine bakıldığında 159 yıllık bir geçmişi olduğu söylenebilir. Ülkemizde son zamanlarda popüler hale gelen granola ilk kez Amerikalı James Caleb Jackson tarafından bulunmuştur. Granula adını verdiği bu eşsiz lezzet daha sonra granola ismini almıştır.

Granolanın içinde birçok besin maddesi bulunmaktadır. Bir granolanın içerisinde genel olarak şu malzemelerin hepsi veya birkaçı bulunabilmektedir: yulaf ezmesi, ceviz içi, kaju fıstığı, çiğ badem, goji berry, çiğ fındık, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, bal, tahin, tarçın, çikolata parçaları, pekmez, kuru incir, kuru dut, kuru muz, yaban mersini, çilek kurusu vb.

Granolanın genel olarak süt ve yoğurt gibi besin maddeleri ile birlikte tüketildiği söylenebilir. Granolayı tek başına yemek de mümkündür. Belli sıcaklıklarda fırınlandığı için tadı lezzetlidir. Damak zevkinize göre ananas, çilek, muz, karadut, böğürtlen gibi çeşitli meyveler de karıştırılabilir.

Granola Çeşitleri Nelerdir?

Granola Çeşitleri Nelerdir?

Granolanın içeriği tamamen doğal ürünlerden oluşmaktadır. Bu nedenle vegan beslenen kişiler için uygundur. Ege Pazarı olarak ürettiğimiz granola çeşitleri aşağıdaki gibidir.

- Granola Çikolata Fındık

- Granola İncir Cevizi

- Granola Kuru Dut Badem

- Granola Kayısı Fındık

Granola Nasıl Tüketilir?

Granolanın atıştırmalık besin ve kahvaltılık gevrek olarak tüketilmesinin yanı sıra çeşitli hamur işlerinin, tatlıların ve hatta dondurmaların yapımında da kullanıldığını söyleyebiliriz. Buna göre granola çeşitleri kullanılarak farklı tarifler yapılabilir. Alternatif lezzet arayan kişiler için granolayla yapılabilecek tarifler şunlardır:

- Parfe

- Enerji topları

- Granola bar

- Smoothie

- Yulaf lapası

Granola Parfe Tarifi: Granolayla 5 dakikada Parfe Hazırlayın

100 gram ahududu ya da karadut ile bir adet muzu yarım su bardağı portakal suyu beraberinde mikserde çırpın. Ardından cam kavanoz içerisine yoğurt (yağsız ya da yarım yağlı) ve granola koyun. Kavanoz ağzına kadar dolana dek bu şekilde devam edin. (Damak zevkinize göre aralara süzme bal sıkabilirsiniz). En sonunda ise meyvelerle süsleyerek servise hazır edin. Afiyet olsun!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.