Bağdat Hurması ya da bir diğer adıyla Zahidi Hurması, zengin aroması ile özellikle çay ve kahvenin yanında büyük bir keyifle tüketilir. İran-Irak coğrafyasında yetiştirilen ürün, bölgenin iklim ve coğrafi koşullarından da etkilenerek birçok yararlı besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Bağdat Hurmasının Zengin İçeriği
Vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan Bağdat Hurması, A ve B vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve sodyum minerallerini içerir. Zengin lif içeriği sayesinde doyurucu özelliğe sahip olan Bağdat Hurması, vücutta tokluk hissi sağlanmasına ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ortalama boyuttaki bir Bağdat hurması, yalnızca 15 kalori içerdiği için ideal oranda tüketim ile vücut formunu korumaya yardımcı olur.
Enerji ve Besin Ögeleri |
100 Gr için |
Enerji (kcal) : | 277 |
Yağ (g) : | 0,1 |
Doymuş Yağ (g) : | - |
Karbonhidrat (g) : | 75 |
Şekerler (g) : | - |
Protein (g) : | 1,8 |
Tuz (g) : | - |